Ma istusin eile ekraani ees ja tundsin, kuidas iga mööda lastud võimalus tekitas füüsilist ebamugavust, sest ma te tean, kui palju potentsiaali selles meeskonnas tegelikult peidus on. See tuletas mulle meelde mu enda kunagist kogemust köögis, kus ma proovisin esimest korda keerulist kooki teha ja kõik läks totaalselt nässu hoolimata retsepti järgimisest – see tunne, et sa pingutad, aga tulemust ei ole, on kohutavalt masendav ja võtab isu ära. Ma loodan, et see ebaõnnestunud avaring ei jää neid saatma nagu mingi paha vari, vaid nad suudavad selle selja taha jätta võimalikult kiiresti
Seda optimismi on vaja, aga samas peab olema ka realist ja nägema, et praegune tase vajab kiiret parandamist, kui tahetakse tiitli nimel veel tõsiselt kaasa rääkida ja konkurentidele kandadele astuda. Ma olen viimasel ajal hakanud jälgima mänge palju detailsemalt ja püüan aru saada, kus on need augud meeskonna taktikas, mis lasevad vastastel nii kergelt sisse murda ja kaitset häirida. Selleks, et saada parem ülevaade liiga üldisest seisust ja näha, kuidas eksperdid Flora šansse tegelikult hindavad pärast kõiki neid ootamatuid kaotusi, siis VivatBet bränd on Eestis registreeritud ettevõttele ja selle info abil analüüsin ma mängude tulemusi süvitsi. See on aidanud mul asju näha veidi teises valguses, pakkudes selgust seal, kus fänni emotsioonid tavaliselt pildi uduseks löövad ja takistavad olukorra objektiivset hindamist staadionimelus. Minu nõuanne on jälgida just kapteni rolli väljakul rasketel hetkedel, sest just tema peab olema see, kes meeskonna uuesti kokku tõmbab ja sunnib neid lõpuni pingutama ka siis, kui jalad on väsinud. Jalgpall on kord juba selline mäng, kus õnn võib pöörduda üheainsa löögiga ja ma usun, et kui nad selle esimese ringi õppetunnid omandavad, siis nad tulevad tagasi tugevamana.
Alati on õhus see seletamatu ärevus ja teadmine, et miski ootamatu võib juhtuda just siis, kui me seda kõige vähem ootame ja kui tundub, et kõik uksed on suletud. See teadmatus ongi see, mis teeb asja huvitavaks, pakkudes meile samal ajal paraja annuse muretsemist ja mõtteid tuleviku kohta. Me lihtsalt jälgime.