Szerintem mindenki életében eljön az a pont, amikor rájön, hogy a hétköznapok szürkesége ellen nem a tervezés, hanem a spontaneitás a legjobb orvosság. Én mondjuk könyvelő vagyok, és ha valaki, akkor én tényleg a számok embere vagyok. A napjaim Excel-táblákról, számlákról és határidőkről szólnak. Mindent kontrollálni akarok, a bevételektől kezdve a kiadásokig, és vallom be, ez néha kimerítő. Még a vasárnapi ebédnél is azt számolgatom, hány gramm hús jut fejenként, pedig senkit sem érdekel. Na, ez a kényszeres kontroll hozott össze azzal a bizonyos estével, amelyről most mesélni szeretnék.
Tavaly november lehett, egy csütörtök este, amikor a barátaim egy születésnapi bulira hívtak, de én rendre kimagyaráztam magam. Fáradt voltam, a főnököm meg őrült volt, mert a negyedéves zárás miatt minden perc számított. Ültem otthon a kanapén, a tévé ugyanazt a hírműsort adta, és az agyam zakatolt tovább a teendőkön. Fogalmam sincs, miért nyitottam meg az online kaszinó oldalát azon az estén. Talán a kíváncsiság, talán az, hogy szerettem volna egy kis pörgést a monoton napomba, de valahogy ott találtam magam, és a kezem már kattintott is.
Először csak nézegettem a játékokat, mint aki a kirakatot bámulja. Aztán gondoltam, miért ne, feldobok ötezer forintot, hátha szórakoztató lesz. Nem nyertem, de nem is veszítettem sokat, csak úgy elszállt a fél óra, és jólesett a figyelmemet másra irányítani. A következő alkalommal már felkészültebb voltam, és egy hírlevélben találtam egy ajánlatot, ami kifejezetten felkeltette az érdeklődésemet. Vavada free spins — szólt a felhívás, és annyira jól hangzott, hogy arra gondoltam, miért ne próbálnám ki. Aznap este, miután a gyerekek lefeküdtek, csendesen kinyitottam a laptopot, és úgy döntöttem, hogy csak költségvetési keretek között játszom.