Qış idi. Dekabrın axırları. Hava soyuq, yer buz. İşdən çıxmışdım, evə gedirdim. Metrodaydım, vaqon dolu idi. Qapının yanında dayanmışdım, yerimdə yırğalanırdım. Birdən ayağımın altında bir şey gördüm. Kağız parçası kimi. Əyilib götürdüm. 10 manat idi. Köhnə, əzik, amma real 10 manat.
Ətrafa baxdım. Heç kim mənə baxmırdı. Hamı öz işində idi. "Kiminsə pulu düşüb" deyə düşündüm. Səs eləmək istədim, amma bilmirdim necə. Bağırsam "kimin pulu düşüb?" hamı mənə baxacaq, bəlkə də pulu mən itirmişəm deyə düşünəcəklər. Çıxışda dayandım, gözlədim. Heç kim pul axtarmadı. Heç kim geri qayıdıb yerə baxmadı.
Metrodan çıxdım, əlində 10 manat. Nə edəcəyimi bilmirdim. Yolda yemək satanlar var idi, lavaş, şirniyyat. Yemək ala bilərdim. Amma birdən fikirləşdim: "Bəlkə bu pul mənə şans gətirər?" Niyə belə düşündüm, bilmirəm. Sadəcə içimdən bir səs dedi: "Bunu oyna".
Evə gəldim. Soyuq idi, kombi işləmirdi. Yenə xarab olmuşdu. Üç gündür kombi xarab, usta gəlib baxıb demişdi: "100 manat". 100 manatım yox idi. Maaşa daha on gün var idi. Titrəyə-titrəyə oturdum divanda, əlimdə 10 manat. Yoldaşım mətbəxdə yemək bişirirdi, uşaqlar otaqda oynayırdı. Heç kim bilmirdi ki, mən nə düşünürəm.
Telefonu götürdüm. Dostum Turaldan eşitmişdim, deyirdi ki, bəzi oyun saytları var, qeydiyyatdan keçəndə bonus verirlər. Axtardım, bir sayt tapdım. Dedilər ki, mostbet промокод yazsan, bonus alarsan. Nə itirəcəkdim? 10 manatım var idi, onu da yolda tapmışdım. Əgər itirsəm, heç nə itirməyəcəkdim.
Qeydiyyatdan keçdim. Adımı yazdım, nömrəmi yazdım. Mostbet промокод yazdım, "WELCOME" yazdım, nə oldu? Bonus gəldi. 50 manat. Depozit qoymadan 50 manat bonus. İnanmadım. Şərtləri oxudum, doğru idi. 50 manat bonus, amma çevirmək lazım idi. Necə çevirmək? Oynayıb udmaq lazım idi.
Başladım oynamağa. Slot oyunları oynadım. Kiçik mərclər, 50 qəpik, 1 manat. Uduzdum. Bonusun 10 manatı getdi. Qaldı 40. Yenə oynadım, uddum, 45 oldu. Sonra yenə uduzdum, 30 oldu. Ürəyim gedirdi. Axırda düşündüm, "bəlkə dayanım?" Amma dayanmadım.
Bir oyun tapdım, "Crazy Time" adlı. Canlı oyun, real diler, rəngarəng təkər. Maraqlı görünürdü. Başladım oynamağa. Kiçik mərclər qoydum. Təkər fırlandı, mən qazandım. Təkər fırlandı, yenə qazandım. Yarım saatda 30 manat 120 manat oldu. İnanmadım gözümə. Çıxartmaq istədim, amma bonus şərtlərini tam yerinə yetirməmişdim. Daha oynamalı idim.
Oynadım, oynadım, oynadım. Udurdum, uduzdurdum, amma ümumilikdə qazancda idim. Bir gün oynadım, iki gün oynadım. Axırda bonus şərtləri yerinə yetdi. Balansımda 247 manat var idi. Çıxartdım. Kartıma keçdi. 247 manat. Yolda tapdığım 10 manat 247 manat olmuşdu.
Kombi ustasına zəng etdim. Gəldi, kombiyə baxdı, düzəltdi. 100 manat verdim. Ev istidi. Uşaqlar sevindi. Yoldaşım soruşdu: "Haradan tapdın bu pulu?" Dedim: "Yolda tapmışdım, oynadım, qazandım". İnanmadı əvvəl. Sonra kartına baxdı, pulu gördü. Dedi: "Sən dəlisən?" Dedim: "Yox, sadəcə şanslıyam".
Sonra düşündüm, bəlkə davam edim? Artıq bilirdim nə edəcəyimi. Qaydaları öyrənmişdim, oyunları tanıyırdım. Yenə mostbet промокод axtardım internetdə, tapdım, yazdım, yenə bonus aldım. Bu dəfə 30 manat bonus. Oynadım, qazandım, çıxartdım. 50 manat daha.
İndi hər ay mütəmadi oynayıram. Böyük mərclər yox, kiçik mərclər. Səbrlə, hesabla. Ayın sonunda 200-300 manat əlavə qazanc olur. Uşaqlara hədiyyə alıram, evə ərzaq alıram, kombi xarab olanda düzəltdirirəm. Çox şükür.
O gün metrodan çıxanda heç düşünməzdim ki, yolda tapdığım 10 manat mənə bu qədər qazandıracaq. Bəzən ən kiçik şeylər ən böyük dəyişikliklərə səbəb olur. Mənim üçün o 10 manat sadəcə pul deyildi, o bir ümid idi. Ümid etdim, cəhd etdim, qazandım.
İndi dostlara deyirəm: "Heç vaxt kiçik şansları gözdən salmayın". Onlar gülür, düşünürlər zarafat edirəm. Amma mən bilirəm nə dediyimi. Hər şans qapını döyür, kimsə açar, kimsə baxmaz. Mən baxdım, açdım, içəri girdim. İçəridə məni gözəl bir dünya gözləyirdi.