Esu paprastas vaikinas iš Kauno, dirbu logistikoje. Darbas ganėtinai monotoniškas – krūva popierių, nuolatiniai skambučiai, klientų užgaidos. Po tokios dienos dažniausiai tiesiog griūnu ant sofos ir žiūriu kokį serialą. Bet vieną vakarą, kai lauke lijo kaip iš kibiro, o nuotaika buvo tokia pat niūri, nusprendžiau šį tą pakeisti. Draugas prieš tai porą kartų užsiminė, kad vavada jam padeda atsipalaiduoti po įtemptos dienos. Jis kalbėjo ne apie didžiulius laimėjimus, o apie patį procesą – atsitrauki nuo realybės, pamiršti problemas, šiek tiek pajaudini adrenalino. Tas jo entuziazmas mane sudomino.
Prisipažinsiu, pradžioje buvau skeptiškas. Internetiniai kazino man visada atrodė kaip kažkas tolimo ir nereikalingo. Bet kai jau esi prispaustas prie sienos po ilgos darbo savaitės, kai galvoje sukasi šimtai minčių, kartais norisi padaryti kažką visiškai kitaip. Taip aš atsidūriau Vavados platformoje. Iš pradžių tiesiog slinkau pro žaidimus ir bandžiau suprasti, kas čia vyksta. Dizainas buvo spalvingas, bet ne per daug įkyrus, viskas atrodė aišku ir paprasta. Užsiregistruoti užtruko gal penkias minutes. Aš neplanavau jokių didelių statymų, tiesiog norėjau išbandyti, ar ši veikla gali mane užkabinti.
Mano pirmas žaidimas buvo paprastas automatas su vaisių tema. Įsidėjau nedidelę sumą, kurią būčiau išleidęs picai ir alui. Ir žinote ką? Nors laimėjimas buvo vos keli eurai, jis sukėlė šypseną. Aš pradėjau suprasti, apie ką kalbėjo mano draugas. Tai nebuvo apie pinigus, tai buvo apie pojūtį, kai ratas sustoja ir tu laimi. Smegenys gauna nedidelį dopamino pliūpsnį, ir staiga visas rūpestis dingsta. Tą vakarą aš žaidžiau gal valandą, pabandžiau kelis skirtingus žaidimus ir galiausiai likau šiek tiek pliuse. Žinoma, suprantu, kad taip būna ne visada, bet man tai buvo puiki pramoga.
Nuo to laiko aš periodiškai užsuku į Vavadą. Ne kiekvieną dieną, ne savaitgaliais, o tada, kai jaučiu, kad reikia atsipalaiduoti arba tiesiog noriu pakeisti rutiną. Pabandžiau ir stalo žaidimus – blackjack, ruletę. Ten jau reikia daugiau susikaupimo, strategijos, o ne vien laimės. Man labai patinka, kad platformoje yra gyvų dalintojų – jie sukuria tikro kazino atmosferą, bet gali sėdėti savo svetainėje su puodeliu arbatos. Tai toks keistas, bet malonus derinys: jautiesi tarsi Las Vegase, bet iš tiesų esi savo mėgstamoje kėdėje. Ši patirtis man primena, kad gyvenime yra vietos ir lengvabūdiškumui, ir azartui, bet svarbiausia – saikas.
Aš dažnai girdžiu žmones sakant, kad lošimai yra blogis. Iš dalies sutinku, jei žmogus praranda kontrolę. Bet aš žiūriu į tai kaip į dar vieną pramogą, panašią į kino teatrą ar boulingą. Skirtumas tik tas, kad čia tu gali laimėti pinigų, o ne tik prisiminimus. Aišku, reikia turėti galvą ant pečių. Aš nustatau sau limitą: jei pralaimiu tą sumą, kurią buvau numatęs, tiesiog išjungiu kompiuterį. Jokių bandymų atsigriebti, jokių emocijų. Tai taisyklė, kuri veikia. Vakaras, kai aš uždirbau keliasdešimt eurų, buvo malonus, bet kai pralaimėjau penkis, irgi nieko baisaus. Svarbiausia – neišleisti to, ko negali sau leisti.
Viena istorija man ypač įstrigo. Kartą po sunkios dienos darbe užsukau į Vavadą, neturėdamas jokių lūkesčių. Įdėjau mažą sumą ir pradėjau žaisti automatu, kuris man priminė vaikystės kompiuterinius žaidimus. Praėjo kelios minutės ir staiga ekranas nušvito, o skaičiai pradėjo šokti. Aš laimėjau bonusinį žaidimą. Nors galutinis laimėjimas nebuvo milžiniškas, jis buvo gerokai didesnis nei mano pradinis indėlis. Aš tiesiog sėdėjau ir šypsojausi, tarsi mokykloje būčiau gavęs dešimtuką. Pasidalinau šia naujiena su žmona, ir ji pasakė: „Smagu, kad linksminiesi“. Tai buvo geriausias patvirtinimas, kad aš darau viską teisingai – mėgaujuosi akimirka, o ne vaikausi aukso kalnų.
Manau, kad toks požiūris yra raktas į sėkmę, kai kalbama apie lošimus. Tai ne tik apie tai, kiek laimi ar pralaimi, bet apie tai, kaip jautiesi proceso metu. Aš tikrai rekomenduoju išbandyti šią platformą tiems, kurie nori paįvairinti savo vakarą ar atrasti naują hobį. Bet pabrėžiu – tik su sveiku protu. Nenustatyk sau tikslo „laimėti 1000 eurų“, geriau pagalvok: „Norėčiau praleisti valandą smagiai, ir jei pasiseks, tai bus puiku“. Man ši formulė veikia jau kelis mėnesius, ir aš tikrai džiaugiuosi, kad atradau šį pasaulį.
Taigi, jei jūsų darbo dienos tokios pat varginančios kaip mano, jei kartais norisi pabėgti nuo kasdienybės, bet ne per toli – išbandykite Vavadą. Galbūt jūsų laukia ne šimtatūkstantiniai laimėjimai, bet bent jau šypsena po sunkios dienos. O tai, patikėkite, yra neįkainojama. Pabaigai pasakysiu tik tiek: kiekvieną kartą, kai užsuku ten, aš prisimenu, kad gyvenimas nėra vien darbas ir pareigos. Yra vietos ir lengvam azartui, ir smagiam laiko praleidimui. Vavada man tapo ta vieta, kur aš galiu trumpam ištrūkti iš kasdienybės ir pasijausti kažkuo kitu. Ir tai yra nuostabu.